qualia - logo -voluit

Over de Qualia

De Qualia is het verenigingsblad van STUFF dat in samenwerking met de Faculteit Wijsbegeerte van de Rijksuniversiteit Groningen wordt uitgegeven. Het blad wordt 3 keer per jaar gratis uitgegeven voor leden en donateurs van STUFF. De naam Qualia komt van het begrip qualia in de philosophy of mind. Dit is een verzamelterm voor het kwalitatieve karakter van ervaringen, zoals de ‘roodheid’ van rood of het feit dat geluid ‘klinkt’ en niet zichtbaar is.

Het magazine staat volledig onder redactie van filosofiestudenten en is tevens een commissie van STUFF. Het magazine behandelt een breed scala aan onderwerpen en invalshoeken. Er staan filosofische beschouwingen van de actualiteit, reisverslagen, interviews en gedichten in, maar ook kruiswoordpuzzels, tekeningen en foto’s van activiteiten van STUFF en de faculteit.

De Qualia is voor filosofiestudenten een mooie kans om journalistieke ervaring op te doen. Je leert er on the job je gedachten op papier te zetten en een scherpzinnig artikel te schrijven. Lijkt het je als filosofiestudent leuk om mee te werken aan de Qualia? Stuur dan een mailtje naar [email protected]. Ook kan je eenmalig een artikel insturen of natuurlijk overige vragen stellen over ons blad.

Ben je een liefhebber van hoogwaardig filosofisch leesvoer, oftewel een fan van de Qualia, maar geen lid van STUFF? Niet gevreesd, want het is ook mogelijk om de Qualia te ontvangen als donateur van STUFF. Wil je hier meer informatie over? Neem dan contact op met de secretaris, [email protected], of kijk op de pagina ‘donateur worden.’

Benieuwd naar wat voor een soort artikelen je in de Qualia vindt? Op de pagina Qualia vind je een aantal van onze artikelen. Volg de Qualia ook op Instagram en Facebook

onze  sponsoren